Skip to content

De geheimen van Harry Potter, dit wist je nog niet

Harry Potter is een tovenaarsleerling bedacht door J.K. Rowling, die heel veel van jullie vast wel kennen. Toch weet niet iedereen alles van Harry Potter. In dit artikel vertellen wij je een aantal geheimen over Harry Potter die jij nog niet wist.

De oogkleur van Harry in de film

In de boekenreeks over Harry Potter staat dat hij groene ogen heeft. Dit hadden ze ook in de films willen laten terugkomen, maar Daniel Radcliffe, die Harry Potter speelde, kon niet tegen de gekleurde lenzen. Daarom zie je in de film dat Harry blauwe ogen heeft.

Hermelien zonder overbeet

J.K. Rowling omschreef Hermelien als een hele slimme meid met een bos bruin haar en flink naar voren stekende tanden. Helaas kon Emma Watson niet praten als ze het speciale bitje in had om haar tanden naar voren te laten steken. Verder werd het bruine haar in de loop van de films ook steeds minder pluizig. Toch blijft Emma voor ons allen de perfecte Hermelien.

Stank in de Grote Zaal

In de eerste film stond er echt eten in de dinerzaal, maar doordat een scène regelmatig overgemaakt moest worden begon het eten te bederven. Later werd er nep eten gebruikt dat niet kon bederven.

Harry en Ron geen vrienden in real life

Daniel Radcliffe die Harry Potter speelde en Rupert Grint die Ron Wemel speelde zijn in het echte leven geen vrienden. Zij groeten elkaar en maken een praatje. Ze vinden het allebei heel jammer dat dit zo is. Wij zeggen: Be friends!

Ron en Rupert bang voor spinnen

Rupert Grint is daadwerkelijk doodsbang voor spinnen. Dus toen hij in de tweede film oog in oog kwam te staan met een reuzenspin was het niet moeilijk om angst te acteren. Hij was echt doodsbang!

Hedwig de sneeuwuil

Voor de trouwe uil Hedwig zijn zeven verschillende sneeuwuilen gebruikt. Dat konden wij ons ook haast niet voorstellen. Het moet wel heel pittig zijn voor zo’n uil om in zijn eentje in een hele film te spelen.”

Sirius tatoeages

De tatoeages van de peetvader van Harry, Sirius Zwarts, zijn geïnspireerd op die van een Russische bende. Aan de tatoeages kun je zien of iemand gerespecteerd of gevreesd moest worden.