Skip to content

Wat je moet weten over Harry Potter

De boeken en films van tovenaarsleerling Harry Potter zijn wereldwijd bekend geworden. De meeste mensen weten wel wie hij is en wat hij doet. In dit artikel vertellen wij je wat jij moet weten over deze uitzonderlijke tovenaarsleerling.

Harry Potter is een wees

Laten we bij het begin beginnen. Harry Potter heeft door toedoen van Heer Voldemort, van wie de naam nooit wordt uitgesproken, geen ouders meer. Het doel was ook om Harry te vermoorden, maar dat is gelukkig niet gelukt.

Harry en Hagrid

Harry raakte bevriend met half reus Hagrid, die hem redde uit de klauwen van zijn oom en tante. Van Hagrid kreeg Harry zijn sneeuwuil Hedwig,

Heer Voldemort steeds opnieuw verslagen

Aan het eind van ieder schooljaar nam Harry het weer op tegen Heer Voldemort. Het lukte Heer Voldemort niet om Harry te vermoorden omdat het goede altijd overwint, ook al was het nog zo moeilijk.

Een echte familie

De familie Wemel was voor Harry een echte familie. Zij omringden hem met de liefde en warmte die hij bij zijn oom en tante niet vinden kon.

Bijnamen van Harry

Harry werd al vanaf dat hij een kleine jongen was omschreven als de jongen die bleef leven omdat hij door het overleven van de aanslag op zijn leven en dat van zijn ouders Heer Voldemort ten val bracht. Later werd hij ook wel de uitverkorene genoemd omdat een profetie vermeldde dat hij de enige was die Heer Voldemort kon verslaan.

De slag om Zweinstein

Het laatste boek eindigt met de slag om Zweinstein. Harry heeft veel gewonnen, maar ook veel verloren. Het heeft hem allemaal veel moeite gekost.

Harry en Ginny

Harry en Ginny kregen een relatie en trouwden nadat Heer Voldemort was verslagen. Samen kregen zij twee zoons en een dochter.

Verder lezen

Het is natuurlijk het allerleukst als wij niet alles verklappen, want de schrijfstijl van J.K. Rowling is zo fascinerend en sprookjesachtig dat je het boek gewoon niet weg kunt leggen. Ook de films zijn de moeite van het bekijken waard. Veel plezier!